Home Zanimljivosti Ukida se zaključivanje ocjena na polugodištu
Ukida se zaključivanje ocjena na polugodištu PDF Ispis E-mail
Autor Randy Čupić   
Četvrtak, 05 Siječanj 2012 11:57
Ukida se zaključivanje ocjena na polugodištu

Nakon najave ministra Željka Jovanovića da nam nova vlada sprema novitete i u obrazovnom sustavu, njegova zamjenica Marija Lugarić je otkrila prvu konkretnu promjenu - ukidanje zaključivanja ocjena na polugodištu, prenosi Net.hr. Oni to smatraju apsurdnim jer te ocjene ne utječu na konačnu ocjenu na kraju godine a izazivaju stres i nepotrebno opterećuju nastavnike. Tim više, te se ocjene zaključuju 'navrat - nanos' budući da prvo polugodište traje znatno kraće od drugog. Pročitajte više u nastavku.

U vezi ovog noviteta obratio se i Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje. Njegovi argumenti su da takvo ocjenjivanje predstavlja nepotreban posao i veliki teret nastavnicima, jer su oni dužni ocjeniti učenika iz nekoliko elemenata i često se događa da ne stignu ispuniti takve obaveze a istodobno i realizirati predviđene programe za tekuće polugodište.

Filipović smatra i da bi školsku godinu od 35 tjedana trebalo podjeliti na 2 (17+18 tjedana) kao što je nekad davno bilo, pa bi prvo polugodište završavalo krajem siječnja ili početkom veljaće.

Net.hr
Bookmark and Share
Pregleda: 7543
 

.:: Korisni linkovi ::.

.:: TV Uživo ::.

.:: Facebook statusi ::.

.:: Oglasi ::.

.:: Filmomanija ::.

Filmomanija.Net - Samo najbolji filmovi

.:: Oglasi ::.

.:: Anketa ::.

Sudjelujete li u prosvjedima Anonymousa?
 

.:: Partneri portala ::.

seminarski radovi
eXTReMe Tracker


Copyright © 2010 by Domaći Web. Sva prava pridržana.
NA VRH